Ajankohtaista

Seepsula jatkaa toimintaa omalla vastuullisella tiellään, yhdessä työntekijöiden, urakoitsijoiden, asiakkaiden sekä paikallisyhteisön kanssa. Juuri julkaistuun vastuullisuusraporttiin on koottu työn tuloksia, joita on tehty asiakkaiden paremman palvelun ja tuotannon tehostamisen sekä ympäristövaikutusten vähentämisen eteen. Myös henkilöstön, asiakkaiden ja Senkkerin alueella työskentelevien palveluita on lisätty; dieselpisteen lisäksi alueella palvelee herkullista ruokaa tarjoava Ravintola Sepeli.

– Henkilöstömme osaaminen ja kumppaniverkoston sitoutuminen yhdessä kehittämiseen varmistaa toiminnan vastuullisuuden toteutumisen joka päivä, toteaa toimitusjohtaja Karl Sjöblom yhteistyön merkityksestä.

Vastuullisuusraportti on julkaistu joka toinen vuosi. Nyt julkaistu raportti on jo neljäs kansainvälisen GRI-ohjeiston mukainen julkaisu. Edelliset raportit on julkaistu 2012, 2014 ja 2016. Vastuullisuusraportti löytyy Seepsulan verkkosivuilta, sekä painettuna Seepsulan toimipisteistä.

GRI-raportti 2018

Seepsulassa vieraili 6.3. tulevaisuuden rakennusmestareita ja insinöörejä. Metropolian infra-puolen opiskelijat tutustuivat toimitusjohtaja Karl Sjöblomin johdolla Seepsulan historiaan, toimintaan ja Senkkerin toimistoon.  Alkuesittelyn jälkeen vieraat vietiin kierrokselle kiviainestehtaan moderniin valvomoon.

Opiskelijoita kävi Senkkerissä yhteensä noin 15. Tulevaisuuden osaajat esittivät asiantuntevia kysymyksiä ja seurasivat mielenkiinnolla Senkkerin toimintaa. Vierailut olivat antoisia ja oli hienoa tutustua tulevaisuuden rakentajiin. Toivottavasti näemme tulevaisuudessa yhteistyön merkeissä!

Volvon jättiläinen on nimeltään A60H, sen kantavuus on noin 60 tonnia ja se on ainoa lajissaan Suomessa. Sen omistaa Seepsulan urakoitsija Alf Lökström Oy.

Dumpperin tehtävänä on siirtää kiviainesta Senkkerin kiviainestehtaalla tuotannosta varastoihin. Kuusikymppisen polttoaineenkulutus on noin 30 % korkeampi kuin pienemmissä dumppereissa, mutta se kuljettaa noin 100 % suuremman kuorman. Polttoainetta kuluu siis noin 40 % vähemmän jokaista siirrettyä kiviainestonnia kohden. Tämä on yksi käytännön esimerkki siitä, miten Seepsulan kiviainestehdas osoittaa vastuullisuutta ympäristöstä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koneurakointi-lehden linkin takaa löytyy video dumpperista työn teossa Senkkerin kiviainestehtaalla:

Suomen ensimmäinen Volvo A60H -dumpperi

 

Tänään 17.1.2019 vietettiin Seepsulan Senkkerin kiviainestehtaalla uuden Sisu Hybridi kasettiyhdistelmän luovutustilaisuutta. Mukana oli Sisu Auton, Seepsulan sekä lehdistön edustajia. Uusi yhdistelmä luovutettiin Sisulta autoilija Aki Simulalle ja se tulee ajoon Seepsulan kiviainestoimituksiin. Sisun diesel- ja sähkömoottorin rinnakkaishybridijärjestelmä on markkinoilla ainoa, joka on tarkoitettu todella raskaisiin ajotehtäviin ja ajoneuvoyhdistelmiin.

”Sisu Polar Hybrid rinnakkaisjärjestelmän hankinta ja käyttö tarkoittaa polttoaineen säästöä ja samalla pienempää ympäristökuormitusta. Lisähyötyjä ovat ajoneuvon käytön helppous ja ajosuoritteen tehokkuuden kasvaminen”, avaa Sisu Polar –liiketoimintajohtaja Petri Kananen Sisun rinnakkaishybridijärjestelmän etuja.

Seepsulan Sisu Hybrid on ensimmäinen hybridiyhdistelmä pääkaupunkiseudulla. Sähkömoottorin hyödyt tulevat olemaan merkittäviä, koska pääkaupunkiseudun liikenteessä hyvin tyypillistä on, että ruuhkissa syntyy paljon pysähdyksiä ja siten myös liikkeellelähtöjä. Lisäksi työmailla pienet siirtymät hoituvat pelkällä sähköllä. Polttoaineen kulutus voi olla jopa 25 % pienempi.

Aki Simulan uusi Sisu kasettiyhdistelmän vetoautona osallistuu ympäristötalkoisiin tehokkaalla ja vähäpäästöisellä hybridiratkaisullaan. Hybridi on jälleen yksi osoitus siitä, miten täysin kotimainen Seepsula kantaa vastuuta ympäristöstä, tehdasmaisen kiviainesvalmistuksen lisäksi myös kiviaineksen toimituspuolella.

 

Tänä vuonna olemme päättäneet lahjoittaa joulumuistamisiin varatut rahat vähävaraisten nuorten toisen asteen koulutukseen yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Senkkerin kiviainestehtaan kuormauspalvelu on suljettu 24.-26.12. sekä 1.1. Uudenvuodenaattona 31.12. palvelemme klo 6-18. Kaikkina muina päivinä palvelemme normaalin aikataulun mukaisesti eli arkisin klo 6-22 ja lauantaisin klo 7-15.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme oikein mukavaa ja rauhaisaa joulua!