Vastuullinen Seepsula

Vastuullisuus on aina ollut keskeinen osa Seepsulan toimintaa. Tämä koskee ympäristön, työntekijöiden sekä sidosryhmien huomioon ottamista. Vastuullisuudessa tulee kehittyä jatkuvasti, johon olemme Seepsulassa täysin sitoutuneet.

100% suomalaisomisteinen perheyritys

Seepsula on täysin kotimainen perheyritys. Kivenjalostusalalla täysi kotimaisuus on harvoin itsestäänselvyys – meille se on yksi avainarvoistamme. Ymmärrämme hyvin suomalaisten rakentajien tarpeita ja tarjoamme ensiluokkaista palvelua.

Ympäristö

Innovaatioita ja jatkuvaa työtä yhteisen ympäristömme eteen.

Ympäristöystävälliset innovaatiot

Kiviainestehtaamme ympäristövaikutuksia on minimoitu lukuisilla omilla ratkaisuilla. Olemme muun muassa koteloineet keskeiset murskaimemme, jolloin niistä ei pääse ylimääräistä ääntä toiminta-alueen ulkopuolelle. Kiviainestehtaan päällystetyt ja ylläpidetyt kulkuväylät parantavat ilmanlaatua merkittävästi.

Esimerkiksi uudella tehokkaalla kasteludumpperilla hoidetaan aluekastelu. Otimme ensimmäisenä Suomessa käyttöön muun muassa automaattisen teleskooppisuppilon. Maaperän värähtelytaso on merkittävästi sallittua pienemmällä tasolla.

Edellä mainittujen lisäksi Seepsula on toteuttanut kymmeniä erilaisia ympäristöinnovaatioita.

jälkihoidetut kiviainesasemat

Seepsula on tarkka kiviainesasemien jälkihoidossa. Senkkerin kiviainestehtaan ympäristöön on istutettu satoja tuhansia puuntaimia, jotka muodostavat luonnollisen ja vehreän maiseman tehtaan ympärille. Maisemoimme ja istutamme toiminnassa olevia toiminta-alueita ja huolehdimme myös niiden alueiden maisemoinnista, joissa toiminta on päättynyt.

Maisemoinnissa käytetään paksuja humuskerroksia, jotka nopeuttavat istutettavan puuston kasvamista. Esimerkiksi Jäniksenlinnan entinen sora-asema maisemoitiin Seepsulan johdolla vuonna 1995 yhteistyössä Tuusulan seudun vesilaitoksen kanssa. Kohteelle myönnettiin myöhemmin ympäristöpalkinto.

Yhteisö

Seepsula kuuntelee ja tukee ihmisiä.

Laadukas kiviaines

Ensiluokkainen kiviaines takaa vankan ja turvallisen perustan teille ja rakennuksille. Laatuun panostaminen on tärkeä osa vastuullisuustyötä.

Avointa keskustelua yhteisön kanssa

Ylläpidämme jatkuvaa keskusteluyhteyttä lähiseutujen asukkaiden kanssa. Sujuva vuorovaikutus puolin ja toisin parantaa yhteistyötä.

Liikutaan yhdessä

Seepsula tukee nuorten liikkumismahdollisuuksia lähiseuduilla. Sponsoroimme muun muassa Pallokerho Keski-Uusimaata, Tuusulan Ringetteä sekä jääkiekkoseura TuusKiekkoa.

Turvaa ja tekemistä lapsille

Vuonna 2013 lahjoitimme 2 000 heijastinliiviä lapsille Tuusulan varhaiskasvatuksen kautta. Osana vastuullisuusohjelmaamme loimme myös Simo Sepeli –lastenkirjat. Lataa ja lue Simon seikkailuista tästä!

Simo Sepeli kiviainestehtaalla (pdf)
Simo Sepeli ja kadonneen kauhakuormaajan arvoitus (pdf)

Seepsula työnantajana

Työyhteisöömme kuuluu noin 100 henkeä. Panostamme työhyvinvointiin joka päivä.

Työturvallisuus on kunnia-asia

Senkkerin kiviainestehdas on valittu vuosina 2010–2013 Suomen turvallisimmaksi murskauslaitokseksi. Olemme huomioineet työturvallisuuden kaikissa laiteinvestoinneissa. Vaalimme kaikkien työntekijöiden asennetta tehdä työ turvallisesti. Keskeinen rooli työturvallisuudessa on siisteydellä ja järjestyksellä. Pidämme varusteet aina ajan tasalla.

Työhyvinvointi keskiössä

Keskeisimmät tekijät Seepsulan työhyvinvoinnissa ovat liikunta, ravinto ja yhteisöllisyys. Seepsulalla on oma kuntosali ja hieronta on otettu osaksi arkea. Työmaaravintola Sepeli tarjoaa maukasta kotiruokaa, jonka lisäksi toimipisteissämme on aina tarjolla tuoreita hedelmiä välipalaksi. Pidämme myös vuosittain tyky-päivät, jonka yhteydessä olemme tutustuneet muun muassa suomalaisiin kaivoksiin ja harrastaneet yhdessä liikuntaa. Yhteisölliset tapahtumat ovat tärkeä osa tiimihengen ylläpitoa.

Lähiseudun työllistäjä

Yhteistyökumppanimme mukaan lukien työllistämme noin 100 henkeä. Pyrimme ensisijaisesti palkkaamaan lähiseutujen ihmisiä, sillä lyhyt työmatka on kaikkien etu.

Vastuullisuusraportit

Vuosina 2012, 2014, 2016 ja 2018 toteuttamamme vastuullisuusraportit selvittävät toimintamme vaikutuksia perinpohjaisesti. Lataa ja tutustu!

2012 » 2014 » 2016 »  2018 » 2020 »

Vastuullisuus

Hyödynnämme uusinta teknologiaa äänitason, ilmanlaadun, maaperän värähtelyn ja vesien hallinnassa.

Asiakastyytyväisyys

Seepsulassa asiakas on toimintamme keskiössä. Tarjoamme laajan, CE-merkityn tuotevalikoiman. Käsittelemme tilaukset nopeasti. Myös toimitukset toteutuvat täsmällisesti ja nopeasti. Uusi palvelujärjestelmä on parantanut asiakaspalvelua entisestään.

Jatkuva kehittyminen

Otamme jatkuvasti käyttöön uutta tekniikkaa ja uusia toimintamenetelmiä. Työmenetelmiemme kehitys toteutuu yhdessä koko henkilöstön kanssa. Henkilöstöä kannustetaan uuden oppimiseen ja toiminnan kehittämiseen. Seuraamme tekniikan kehitystä ja suunnittelemme omia innovaatioita.