Senkkerin kiviainestehtaalle huipputehokas kasteludumpperi

Seepsula parantaa Senkkerin kiviainestehtaan kastelukalustoa Volvo A30D -dumpperilla.  Uuden kasteludumpperin kasteluputket saadaan levitettyä jopa viiden metrin leveyteen, mikä mahdollistaa tehokkaan aluekastelun kulkuväylillä. Dumpperin kasteluputkisto hyödyntää korkeapainetta, mikä parantaa kastelun tehoa ja säästää samalla vettä. Kastelussa käytettävä vesi on Seepsulan omalta alueelta peräisin olevaa sadevettä.

Kasteluputkien lisäksi dumpperiin on asennettu tehokas vesitykki ja pumppu. Vesitykillä voidaan hoitaa sellaisten kohteiden kastelu, joihin dumpperilla ei pääse  suoraan ajamaan. Vesitykin teho riittää jopa 100 metrin kantomatkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kasteludumpperin vesisäiliön tilavuus on 26 m3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vesitykin, pumpun, säiliön täyttöluukun ja kasteluputkiston ohjaus tapahtuu dumpperin ohjaamosta. Myös työturvallisuus on otettu huomioon kasteludumpperin suunnittelussa. Varustukseen kuuluvat peruutuskamera, vilkkuvalot ja peruutushälytin.

Kasteludumpperin lisäksi Senkkerin ilmanlaatua hallitaan useilla muilla innovaatioilla kuten koneiden ja laitteiden suojauksilla sekä korkeapainekastelujärjestelmällä.  Myös päällystetyt kulkuväylät, kuormien kastelu ja suojataimikot ovat olleet tehokkaita keinoja ilmanlaadun hallinnassa.