Sepeliä pihaan – miten valita oikea määrä ja koko

Sepelin valinta pihan kunnostukseen

Kun pihalle on aika tilata sepeliä, on tärkeää miettiä, minkälaista sepeliä tarvitaan ja kuinka paljon. Sepelin valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten käyttötarkoitus ja pihan pohjaolosuhteet. Me Seepsulassa autamme sinua valitsemaan juuri oikeanlaisen sepelin pihaprojektiisi.

Sepelin käyttötarkoitus voi vaihdella pihan perusparannuksesta kulkuväylien tai vaikkapa terassin pohjan tekoon. Eri käyttötarkoitukset vaativat eri kokoista ja eri ominaisuuksilla varustettua sepeliä. Esimerkiksi salaojituksessa käytetään karkeampaa sepeliä, kun taas kulkuteille ja piha-alueille suositellaan hienojakoisempaa materiaalia.

Määrän arvioiminen

Sepelin määrän arvioiminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla tiedoilla se on helppoa. Tarvittavan sepelin määrä riippuu alueen koosta ja sepelin kerrospaksuudesta. Me Seepsulassa autamme sinua laskemaan tarvittavan määrän, jotta et tilaa liikaa tai liian vähän.

Yleinen nyrkkisääntö on, että yksi kuutiometri sepeliä kattaa noin 20 neliömetrin alueen 5 sentin kerrospaksuudella. Tämä on kuitenkin vain suuntaa-antava arvio, ja tarkemman laskennan tekemiseksi tarvitset alueen tarkat mitat ja halutun sepelikerroksen paksuuden.

Sepelin koon merkitys

Sepelin koko vaikuttaa merkittävästi sen toimivuuteen ja ulkonäköön. Pienikokoista sepeliä käytetään usein pihan viimeistelyyn, sillä se luo tasaisen ja siistin pinnan. Suurempaa sepeliä suositaan puolestaan kohteissa, joissa tarvitaan parempaa vedenläpäisevyyttä, kuten salaojituksessa.

Me Seepsulassa tarjoamme eri kokoista sepeliä eri tarpeisiin. Autamme sinua valitsemaan oikean koon, jotta sepeli täyttää toiminnalliset vaatimukset ja näyttää hyvältä pihallasi. Oikean kokoinen sepeli on avainasemassa, kun halutaan varmistaa pihan toimivuus ja esteettisyys.

Sepelin tilaaminen ja toimitus

Kun olet päättänyt sepelin määrän ja koon, on aika tilata sepeliä. Me Seepsulassa teemme tilaamisesta helppoa ja vaivatonta. Voit tilata sepeliä suoraan kotiisi, ja me huolehdimme siitä, että saat laadukasta materiaalia oikea-aikaisesti.

Toimitamme sepeliä ympäri Suomea, ja pyrimme aina varmistamaan, että toimitus tapahtuu sovitusti ja turvallisesti. Kun sepeli saapuu, on tärkeää varmistaa, että toimitusalue on valmisteltu ja että sepeli voidaan levittää suoraan oikeaan paikkaan.

Vinkkejä sepelin levittämiseen

Sepelin levittäminen pihalle vaatii hieman suunnittelua ja oikeita työkaluja. Tasaisen pinnan aikaansaamiseksi sepeli kannattaa levittää kerroksittain ja tiivistää kunnolla. Tämä estää sepelin liikkumisen ja varmistaa kestävän lopputuloksen.

Me Seepsulassa suosittelemme käyttämään apuna esimerkiksi lapioita, haroja ja tiivistäjiä. Muista myös, että sepelin alla on hyvä olla suodatinkangas, joka estää rikkakasvien kasvun ja parantaa sepelikerroksen pysyvyyttä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit